Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Έκοψε o Σύλλογος Ζωγραφικής Αγιογραφίας της Λευκάδας - Πλούσιο Φώτο Ρεπορτάζ

Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.

Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.

Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.

Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.

Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.

 Παρουσία Μελών και Φίλων του Συλλόγου Πραγματοποιήθηκε η Κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του.
Τα Δύο Φλουριά από τις Πίτες Βρήκαν η Άση Μπένου και η Τίνα Χούμη που Κέρδισαν από Ένα Βιβλίο η Καθεμία.
Ευχόμαστε από Καρδιάς στο Δ.Σ και τα Μέλη του Συλλόγου να Είναι Πάντα Ενεργοί - Δημιουργικοί και να Συνεχίσουν το Έργο τους. 

Χρόνια Πολλά - Καλή Χρονιά με Υγεία και Ευτυχία.

Φώτο  Ρεπορτάζ   Διονύσιος  Κούρτης - Ηλίας Βασιλείου

Αποκάλυψη Έλληνα Παρουσιαστή: «Με Έχουν Φτύσει στον Δρόμο» - Βίντεο

Παύλος Σταματόπουλος
 
«Ήταν την περίοδο του ΑΝΤ1, ήμασταν στο πρωινό και…».
Μια αποκάλυψη από την προσωπική του ζωή έκανε ο Παύλος Σταματόπουλος στον αέρα της εκπομπής «Σπίτι μου σπιτάκι μου». Όπως δήλωσε ο γνωστός παρουσιαστής, όταν ήταν στο πρωινό του ΑΝΤ1, ένας άγνωστος τον πλησίασε στον δρόμο και τον έφτυσε.
«Εμένα πάντως μου έχουν συμβεί δύο πράγματα. Με πλησίασαν και μου είπαν ότι είμαι πολύ χάλια από κοντά, πιο face to face… πεθαίνεις και με έχουν φτύσει κιόλας στα μούτρα. Έχουν περάσει πέντε χρόνια, αν είχα κολλήσει τίποτα, θα είχε ήδη βγει. Ήταν την περίοδο του ΑΝΤ1 που ήμασταν στο πρωινό και από τότε νιώθω μια αγωνία κάθε φορά που με πλησιάζει κάποιος», είπε ο Παύλος Σταματόπουλος.

Φώτο   Ρεπορτάζ   Ρεπόρτερ  Nionios

Ποιοι Γλιτώνουν από το Χαράτσι του ΤΑΠ

Ποιοι γλιτώνουν από το χαράτσι του ΤΑΠ
 
Γλιτώνουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) οι ιδιοκτήτες ακινήτων όταν δεν χρησιμοποιούνται για επτά χρόνια μετά την έκδοση της άδειας, όσοι έχουν ακίνητα που έχουν κριθεί διατηρητέα, οι κτηνοτρόφοι και φυσικά το Δημόσιο.
Οι εξαιρέσεις από την υποχρέωση της καταβολής του ΤΑΠ, που εισπράττουν οι Δήμοι, παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.
Αναλυτικά σύμφωνα με την υπουργική απάντηση από την υποχρέωση πληρωμής του ΤΑΠ εξαιρούνται:
1) Τα κτίσματα οικοδομής που ανεγείρεται, για μια επταετία από τη χορήγηση της οικοδομικής άδειας ή μέχρι να εκμισθωθούν ή κατά οποιονδήποτε τρόπο χρησιμοποιηθούν αυτά πριν από την πάροδο της επταετίας.
2) Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών
3) Τα ακίνητα που έχουν χαρακτηριστεί:
- Ως δημόσιοι χώροι ταφής (νεκροταφεία)
- Ως διατηρητέα, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, και δεν ιδιοχρησιμοποιούνται ή δεν αποφέρουν εισόδημα.
- Ως χώροι ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων.
4) Τα κτίσματα που βρίσκονται εκτός οικισμού ή σε αγροτικές περιοχές και χρησιμοποιούνται για το σταυλισμό των ζώων».

5) Το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Ο.Τ.Α. και οι δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις.
6) Οι ναοί και οι Ιερές Μονές, το Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, η Ιερά Μονή του Όρους Σινά, το Άγιον Όρος, η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα Θρησκευτικά γενικά ιδρύματα.
7) Τα αναγνωρισμένα ξένα θρησκευτικά δόγματα, που τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την άσκηση δημόσιας λατρείας και τη διεξαγωγή υπηρεσιών θρησκευτικής φύσεως.
8) Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα δημόσιου χαρακτήρα.
9) Τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα που υπάρχουν ή θα συσταθούν και δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
10) Τα αθλητικά σωματεία, ενώσεις, ομοσπονδίες που έχουν νόμιμα αναγνωρισθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώροι αθλητικών εγκαταστάσεως για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους σκοπών.
11) Τα ξένα κράτη, όταν τα ακίνητα χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση πρεσβειών και προξενείων αυτών, με τον όρο της αμοιβαιότητας.»
Τον ΤΑΠ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πληρώνει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου την 1 Ιανουαρίου κάθε χρόνου ή ο επικαρπωτής ή ο νομέας σε περίπτωση επικαρπίας και νομής.

Πάντως, ΤΑΠ επιβάλλεται γενικώς:
1) Στα πάσης φύσεως ακίνητα που βρίσκονται εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εντός των ορίων οικισμών που υπάρχουν πριν από το 1923 ή εντός ορίων οικισμών πληθυσμού κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων.
2) Στα κάθε είδους κτίσματα που βρίσκονται εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών πριν από το 1923 ή εκτός ορίων οικισμών πληθυσμού κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων».


Φώτο   Ρεπορτάζ      Διονύσιος   Κούρτης 

Βίντεο με τα Γκολ και τα Στιγμιότυπα του Αγώνα - Τηλυκράτης Λευκάδας – Απόλλων Λάρισας 1-1

 Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.

Βίντεο με τα Γκολ και τα Στιγμιότυπα του  Αγώνα - Τηλυκράτης Λευκάδας – Απόλλων Λάρισας 1-1

Φώτο   Ρεπορτάζ   Ρεπόρτερς  Nionios και  Μανάρας

Μακάβρια Αποκάλυψη για Έλληνα Ηθοποιό! - Η Κόρη του Είχε Θαφτεί Ζωντανή - Βίντεο

Παντελής Ζερβός
 
Όταν άνοιξαν το φέρετρο στα τρία χρόνια για την εκταφή, βρήκαν τον σκελετό στο πλάι και με ανοιχτό το στόμα!
Ο Παντελής Ζερβός είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς που έχουν βγει ποτέ. Πάντα χάριζε απλόχερα το γέλιο τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο, ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν την τραγική ιστορία της ζωής του.
Στην εκπομπή «Επιτέλους σαββατοκύριακο» παρουσιάστηκε ένα βίντεο-αφιέρωμα στη ζωή του μεγάλου αυτού ηθοποιού, στο οποίο γίνεται ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η μικρή του κόρη, η Ευδοξούλα, θάφτηκε ζωντανή, καθώς πίστευαν πως έχει πεθάνει. Η τραγική ανακάλυψη είχε γίνει τρία χρόνια μετά, στην εκταφή, όταν και διαπιστώθηκε πως ο σκελετός της δεν ήταν ανάσκελα, αλλά πλάγια και με ανοικτό το στόμα.
«Η γυναίκα του ήταν Σαντορινιά και μαζί έκαναν τρεις κόρες. Το καλοκαίρι του 1956 η οικογένειά του βρισκόταν στη Σαντορίνη για διακοπές. Εκείνος δεν ήταν μαζί τους γιατί έπαιζε στην Επίδαυρο. Ο σεισμός που ισοπέδωσε το νησί έθαψε κάτω από τα ερείπια τη μικρή του κόρη, την Ευδοξούλα, σε ηλικία 12 ετών. Η γυναίκα του και οι άλλες δύο κόρες πρόλαβαν και βγήκαν από το σπίτι και σώθηκαν. Το βράδυ, την ώρα που έμπαινε στο θέατρο κάποιος συγγενής τον σταμάτησε και του είπε ότι σκοτώθηκε η Ευδοξούλα.
Βγήκε στη σκηνή και έπαιξε κάνοντας τον κόσμο να γελάσει. Όταν τελείωσε, υποκλίθηκε, τον χειροκρότησαν, ξαναβγήκε στη σκηνή, υποκλίθηκε ξανά και όταν σταμάτησαν τα παλαμάκια μπήκε στο καμαρίνι του και εκεί σωριάστηκε λιπόθυμος.
Το δράμα όμως είχε και συνέχεια, όταν μετά από τρία χρόνια έγινε η εκταφή, διαπιστώθηκε πως το κοριτσάκι είχε θαφτεί ζωντανό. Το κατάλαβαν γιατί ο σκελετός του παιδιού δεν ήταν ανάσκελα, αλλά στο πλάι και με το στόμα ανοικτό.
Προφανώς είχε τραυματιστεί και όταν συνήλθε προσπάθησε να πάρει ανάσες, αλλά πέθανε από ασφυξία. Ο Παντελής Ζερβός κράτησε για πάντα μέσα του αυτό το μυστικό, ακόμα και από τη γυναίκα του. Το εξομολογήθηκε λίγο πριν το τέλος του σε κάποια συνέντευξη. “Εκείνες τις τραγικές ημέρες στο νησί, όποιον σκουντούσαν και δεν σάλευε, τον έθαβαν”, είπε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο αφιέρωμα.

Φώτο - Βίντεο  Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Διαμερίσματα με Αξία... Αυτοκινήτου! Ακίνητα Πωλούνται σε Τιμές - Σοκ

Διαμερίσματα με αξία... αυτοκινήτου! Ακίνητα πωλούνται σε τιμές - σοκ
 
- Δεν υπάρχει “πάτος” όσον αφορά τις τιμές των ακινήτων
- Όσοι αγόρασαν ακριβά ένα σπίτι στο παρελθόν... βλέπουν την αξία του να κάνει βουτιά
- Στο μισό και ακόμα... χαμηλότερα έχει πέσει η αξία τους από το 2008
Μία “μαύρη” περίοδο περνάει τα τελευταία χρόνια η κτηματαγορά στην χώρα μας. Σπίτια πωλούνται για σε σοκαριστικές τιμές ενώ ειδικοί εκτιμούν ότι τα ακίνητα στην Ελλάδα έχουν φτάσει σε επίπεδα... δραχμής.
Με απλά λόγια αναφέρουν ότι «φούσκα» που δημιουργήθηκε από το 2000 μέχρι το 2008 έχει σπάσει οριστικά.

Ωστόσο, όσοι Ελληνες αγόρασαν την περίοδο των «παχιών» αγελάδων σε υψηλές τιμές τώρα βρίσκονται με μια περιουσία που είναι σχεδόν στο... ήμισυ. Για παράδειγμα, κάποιος που απέκτησε σπίτι με εμπορική τιμή 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο (που ήταν... συνηθισμένες οι πωλήσεις στα επίπεδα αυτά στις περισσότερες περιοχές της βόρειας, ανατολικής και νότιας Ελλάδας) σήμερα διαθέτει το ίδιο ακίνητο με τιμής αγοράς που έχει υποχωρήσει στα 1.200 με 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Μάλιστα, χιλιάδες από αυτούς πληρώνουν δάνεια που πήραν με βάση τις υψηλές τιμές και ακόμη κι αν πουλήσουν σήμερα δεν μπορούν να καλύψουν το χρέος τους προς τις τράπεζες.
Η εικόνα της κτηματαγοράς και το 2017 είναι κακή. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα και θα συνεχιστεί η μείωση των τιμών εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος για αγορά. Ετσι, 170 με 200 χιλιάδες διαμερίσματα, παλαιά και νέα, βρίσκονται στα αζήτητα, παρά το γεγονός ότι οι τιμές είναι εξαιρετικά ελκυστικές.
Μια έρευνα στην αγορά ακινήτων επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «πάτος» σε ό,τι αφορά τις τιμές. Διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας έφτασαν πλέον να πωλούνται ακόμη και σε τιμές κάτω από 4.000 ευρώ, όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεκαετίας. Υπάρχουν δεκάδες σπίτια που πωλούνται από 4.000 έως 10.000 ευρώ ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία τους τα μεταχειρισμένα ακίνητα, ενός και δύο δωματίων, δηλαδή επιφάνειας από 20 έως 55 τ.μ. πωλούνται κάτω από 30.000 ευρώ.
Ακόμη και στα ακριβά προάστια υπάρχουν πλέον διαμερίσματα που προσφέρονται σε τιμές που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από 8 χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σπιτιού στην περιοχή του Χαλανδρίου το οποίο είναι 110 τ.μ. και πωλείται 140.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 1.200 ευρώ/τ.μ. όταν το 2007 ξεπερνούσε τα 3.000 ευρώ/τ.μ.
Επίσης, στην περιοχή της Παλλήνης πουλήθηκε πρόσφατα σπίτι 250 τ.μ. μόλις 130 χιλιάδες ευρώ και χρειάστηκαν άλλα 70.000 για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να φτιαχτεί ένα... παλατάκι σε τιμή... 800 ευρώ/τ.μ. Στην ίδια περιοχή πριν την κρίση οι τιμές έφταναν τα 2.500 ευρώ/τ.μ., ωστόσο, όπως και σε όλη την πρωτεύουσα υπάρχουν χιλιάδες απούλητα σπίτια και γιαπιά που δίνονται όσο - όσο.
Φόβους για νέο κύκλο κατάρρευσης της κτηματαγοράς εξαιτίας των «κόκκινων» δανείων, εκφράζουν παράγοντες του κλάδου. Εκτιμούν δηλαδή ότι η πίεση των τραπεζών στους δανειολήπτες να πληρώσουν τα χρέη τους θα οδηγήσει σε μαζικές πωλήσεις ακινήτων σε χαμηλές τιμές. Αν μάλιστα μπουν στο παιχνίδι και τα funds τότε υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα πιεστούν περαιτέρω και οι τιμές στο σύνολο της αγοράς. «Αν χιλιάδες απελπισμένοι ιδιοκτήτες πουλήσουν προκειμένου να γλιτώσουν από τα... κοράκια, θα πουλήσουν σε πολύ χαμηλές τιμές. Πιέζουν έτσι και τις αξίες των ακινήτων στην ίδια περιοχή», τονίζει κτηματομεσίτης που έχει καταγράψει τη μεγάλη υποχώρηση στις τιμές.
Η υπόθεση των «κόκκινων» δανείων αναμένεται να ανατρέψει πλήρως την αγορά, όχι μόνο στις κατοικίες αλλά και στα επαγγελματικά ακίνητα που διαθέτουν υπερχρεωμένες εταιρείες. Αν βγουν στο σφυρί περιουσίες επιχειρήσεων τότε θα υπάρξει γενική υποχώρηση των τιμών σε όλους τους κλάδους εξαιτίας της υπερπροσφοράς.

Πηγή: Ημερησία 

Φώτο   Ρεπορτάζ   Διονύσιος   Κούρτης

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτας του Έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων της Λευκάδας - Πλούσιο Φώτο Ρεπορτάζ

Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.

Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
 Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Χαράλαμπος Σταματέλος με το Φλουρί
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.

Παρουσία των Τοπικών Αρχών - Μελών και Φίλων του Συλλόγου Πραγματοποιήθηκε στις Τσουκαλάδες στο  Χώρο του Συλλόγου η Κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του.
Το Φλουρί Βρήκε ο Χαράλαμπος Σταματέλος του Κωνσταντίνου που Κέρδισε Εισιτήριο για την Εκδρομή που θα Πραγματοποιήσει ο Σύλλογος - Εμείς του Ευχόμαστε Πάντα να Είναι Τυχερός.

Ευχόμαστε από Καρδιάς στο Δ.Σ και τα Μέλη του Συλλόγου να Είναι Πάντα Ενεργοί - Δημιουργικοί και να Συνεχίσουν το Έργο τους. 
Χρόνια Πολλά - Καλή Χρονιά με Υγεία και Ευτυχία.
Φώτο  Ρεπορτάζ   Διονύσιος  Κούρτης 

Κόρη Έπιασε τη Μητέρα της να Κάνει «Τρίο» με Συμμαθητές της

Κόρη έπιασε τη μητέρα της να κάνει «τρίο» με συμμαθητές της - Κεντρική Εικόνα
 
Επί το… έργον με δύο συμμαθητές της έπιασε μια 16χρόνη την 40χρόνη μητέρα της στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Η 16χρόνη, μάλιστα, «κάρφωσε» την μητέρα της στην αστυνομία, καθώς θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο θα την βοηθούσε να ξεπεράσει την «αρρώστια» της.
Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, η μητέρα έπινε και συζητούσε με τους δύο ανήλικους ώσπου είπε ότι χρειάζεται να κάνει ένα μπάνιο και ζήτησε από τον ένα να την… βοηθήσει.  Τότε τον πήρε από το χέρι και τον οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα, όπου του έκανε στοματικό σεξ. Το άλλο αγόρι εμφανίστηκε μετά από λίγα λεπτά και τον κάλεσε να συμμετάσχει και αυτό. Η κόρη της 40χρόνης μπήκε στο δωμάτιο και είδε την μητέρα της μαζί με τους συμμαθητές της. Όπως ανέφερε η αστυνομία, η 40χρονη γυναίκα ήταν μεθυσμένη όταν έσπευσαν στο σπίτι της να τη συλλάβουν. Οι κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν ήταν αρκετά σοβαρές και δεν αποκλείεται να τιμωρηθεί με φυλάκιση αρκετών χρόνων, ενώ διατάχθηκε η προφυλάκισή της έως ότου διεξαχθεί η δίκη της.


Φώτο   Ρεπορτάζ   Ρεπόρτερ   Τσακπίνης

Παντρεύεται η Σία Κοσιώνη με τον Κώστα Μπακογιάννη!


Παντρεύεται η Σία Κοσιώνη με τον Κώστα Μπακογιάννη! - Κεντρική Εικόνα
 
Τα σκαλιά της εκκλησίας ετοιμάζονται να ανέβουν η Σία Κοσιώνη και ο επί 2 χρόνια σύντροφός της, Κώστας Μπακογιάννης.
Σύμφωνα με φήμες που είχαν ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2014,  το ζευγάρι σε 4 μήνες κλείνει 2 χρόνια σχέσης και όπως  το «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε, είναι πλέον έτοιμοι να σφραγίσουν την σχέχη τους με γάμο.
kosioni-mpakogiannis-500

Τον περασμένο Αύγουστο, η  δημοσιογράφος και ο περιφερειάρχης είχαν επισημοποιήσει τη σχέση τους  με αρραβώνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ισίδωρου Κούβελου στη Γλυφάδα. Παρόλα αυτά, οι κοινές τους εμφανίσεις είναι σπάνιες, με τους δυο τους να επιλέγουν να κρατούν χαμηλούς τους τόνους.
Η ημερομηνία που θα τελεστεί το μυστήριο του γάμου δεν έχει γίνει γνωστή, όμως όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται για ανυπόστατες φήμες...

Φώτο   Ρεπορτάζ   Ρεπόρτερ  Nionios